Pilot SLIMMER

De RHOGO (Regionale Huisartsenorganisatie Gooi en Omstreken) heeft samen met de PVGO (Paramedische Federatie Gooi- en Omstreken) de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) SLIMMER in de regio geïntroduceerd.

Sinds 2020  zijn er meerdere locaties waar SLIMMER programma’s worden georganiseerd. Er komen nog steeds nieuwe locaties bij. De huisarts kan patiënten vanaf deze datum verwijzen naar één van de SLIMMER-leefstijlcoaches voor een intake. De leefstijlcoach is een daarvoor opgeleide fysiotherapeut of diëtist.

Sinds januari 2019 is de GLI opgenomen in de basis zorgverzekering. De GLI richt zich op duurzaam verbeteren van de leefstijl van mensen met (een verhoogd risico op) obesitas. SLIMMER is één van de GLI programma’s die bewezen effectief zijn bevonden. Het GLI programma SLIMMER zit in de basisverzekering en kosten voor deelname gaan niet van het eigen risico af. Wel is een verwijzing van de huisarts nodig, alle zorgverzekeraars vergoeden deelname aan de GLI.

Sinds april 2022 wordt het medicijn Luraglutide (Saxenda) en Mysimba vergoed voor mensen met ernstig overgewicht die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Één van die voorwaarden is het volgen van een GLI programma zoals bijvoorbeeld SLIMMER. De verwachting is dat er nog een medicijn vergoed gaat worden voor mensen met ernstig overgewicht.

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina’s nog vragen over de inhoud van het SLIMMER programma of de verwijsprocedure, dan kunt u terecht op de website van de RHOGO.

Mailen kan ook naar info@slimmergezondinhetgooi.nl